شرایط فعلی دولت روحانی در طول قریب چهاردهه انقلاب بی سابقه بوده است.تمامی دولت های قبل چهار سال اول را عملکردی قابل دفاع ونسبتا مورد قبول مردم داشتند وبه همین خاطر کارشان برای رای آوردن در دوربعد نسبتا راحت بود. دولت روحانی اولین دولتی است که چهار سال اول دستش کاملا خالی است وبه هیچ یک از شعار ها و وعده های انتخابی خود نتوانسته عمل کند.
بیکاری نسبتا به گذشته به جای روند نزولی حالت صعودی به خود گرفته وبه بیکاران اضافه شده . وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم نسبت به دولت قبل بدتر شده است. وعده های همچون ازادی بیان و مطبوعات و رفع حصرهم بی نتیجه ماند. مهمتر از همه تمام پتانسیل وانرژی اندک دولت را درمسئله هسته ای ورفع تحریم ها گذاشت وامید به کدخدا بست ، کدخدا هم با عدم رفع تحریم وتمدید تحریم ها کاملا نا امیدش کرد و این یعنی شکست وعملکرد هیچ دولت روحانی در چهار سال اول.
با این شرایط ایا اقای روحانی شکست را می پذیرد واز عرصه رقابت برای دوربعد کنار میکشد؟ قطعا این چنین نخواهد شد. ضمنا سردرگمی و پریدن وزرا به همدیگر نشان از وضعیت اشفته دولت دراین روزها دارد. این وضع به زودی سامان می یابد و وزرا هماهنگ در ماست مالی خواهند شد. قطعا دولت یازده استراتژی زیر را جهت پیروزی در انتخابات مدنظر قرارخواهد داد.
1- دفاع از برجام تحت هر شرایطی و ماست مالی ان. برجام ماه عسل چهار سال عملکرد دولت است.خوب میدانند نابودی برجام یعنی یک دوره ای شدن دولت روحانی. بنابراین حمایت ودفاع از برجام حتی با اعمال تحریم های جدید ادامه خواهد یافت. مثلا اگه برجام نبود کشور سقوط می کرد و برجام کشور را ازسقوط نجات داده.حتی بدون رائه سند ومدرک برای این ادعا.
2- فاصله گرفتن ازمسائل اصلی وپرداختن به مسائل فرعی.
مسئله اصلی کشور که این روزها مسئله اقتصاد ، بیکاری ، فساد سیستمی واداری ، حقوق های نجومی می باشد در متن قرار نخواهند گرفت و به جایشان مسائل فرعی همچون قضیه کنسرت ها ، حقوق شهروندی ، اخلاق و حریم خصوصی ، آزادی بیان و آزادی رسانه ها مورد توجه قرار میگیرند.
3-روی اوردن به مظلوم نمایی.این تکنیک همیشگی اصلاح طلبان بوده ولی این بار اعتدالیون تجربه میکنند. اینکه عملکرد و خدمات دولت توسط صدا وسیما بایکوت می شود ومنتقدین خدمات دولت را نمیببنند. منتقدین تریبون های زیادی در دست دارند و به مردم اطلاع رسانی غلط می کنند و...
4- زیر سوال بردن نهادهایی که به نوعی به رهبری منتسب می شوند.
مثل صدا وسیما ، قوه قضائیه و سپاه پاسداران وشورای نگهبان. قطعا به گونه ای صحبت وشعار خواهند داد که سپاه میخواهد در انتخابات دخالت کند وانتخابات را مدیریت کند یا صدا وسیما بی طرف باشد و به نفع منتقدین کارنکند.البته اگر صد درصد صدا وسیما را دراختیار دولت بزارند باز این مسئله باید مطرح شود چون یه تکنیک در راستای مظلوم نمایی است.
5- روی اوردن به شعارهای عدالتخواهانه .اینکه فاصله طبقاتی باید کم بشود. مردم درسختی هستندوباید این وضع بهبود پیدا کند. بیکاری باید حل شود. همه باید دسترسی یکسان به امکانات داشته باشند و...... باهمان لحنی بیان خواهند شد که انگار کسی دیگر رئیس جمهور کشور است .
6- استفاده از تکنیک فرافکنی
یعنی نسبت دادن علمکرد منفی و ناقص خود درحوزه های مختلف به دیگران. دراین میان بهترین گزینه ها دولت قبل وسنگ اندازی منتقدین و سپاه می باشد.
7- تقویت تیم رسانه ای و مدیریت بحران .تیم رسانه ای دولت تا الان از نظر موافقین دولت عملکرد خوبی نداشته یعنی درواقع خوب نتوانستند دروغ پردازی وشایعه سازی وشانتاژ خبری کنند و از موفقیت های اندک دولت کوه بسازند و به موقع به منتقدین یا به گزینه های احتمالی اصولگرایان حمله نمایند.این مسئله تقویت خواهد شد.
8- فشار به شورای نگهبان توسط وزارت کشوربرای الکترونیکی کردن انتخابات. این مسئله در واقع می تواند زمینه را برای شائبه های بعد از انتخابات درصورت شکست مهیاکند .مثلا شائبه ایجاد کنند سیستم هاتوسط هکر های سپاه پاسداران هک شده است و......
9- سرمایه گذاری روی رای قشر خاکستری جامعه
دولت روحانی از رای بالاشهری ها و اصلاح طلبان خاطرجمع است خوب میداند اصلاح طلبان با فشار به دولت برای معرفی گزینه به دنبال سهم خواهی هستند وسهم شان را که بدهد همه چیز درست می شود. از طرفی هم با عملکرد چهارساله خود از رای حزب الهی ها نا امید است. بنابراین تمرکزشان روی قشر خاکستری خواهد بود.
10- استفاده از تکنیک وعده های اغراق آمیز و امید دهی واهی به جامعه.
چون دادن وعده های پوچ وبزرگ که کنتور ندارد. حالا هم چهار سال پایانی است کسی یقه اش را نمی گیرد.احتمالا این گزینه با قوت بیشتر ادامه می یابد.
11- تغییرات در مدیران استانی وشهرستانی جهت زمینه سازی برای رای اوری ودخالت های دلخواه.
مهدی پیام
نظرات شما عزیزان:
